HILDESOFIA

Mijn naam is Hildesofia. Sinds 2016 heb ik een eigen praktijk voor lichaamsgerichte begeleiding en bewustwording aan huis. Hiermee voel ik me dankbaar en in mijn element. 


In een periode waarin chronische gezondheidsklachten mijn vertrouwen in mezelf en mijn lichaam deden wankelen, ik alle grip op mijn leven kwijt was terwijl ik dacht mijn leven linksom of rechtsom altijd wel vorm te kunnen geven, liet lichaamsgerichte therapie me weer bij mezelf komen.
Mijn lichaam liet me voelen, zuiver, subtiel en zonder oordeel. Ze liet me allesbehalve in de steek, ze liet me juist iets zien 
Een 'turning point' voor mijn ontwikkeling: de ontdekking dat ik in wezen ben toegerust om me tot alles wat in me leeft, ook het moeilijke en pijnlijke van het leven, te kunnen verhouden. Waar ik me eerder in de steek gelaten voelde door mijn lichaam, voel ik me sindsdien verguld met haar en de wijze raadgever die ze voor me is. Ik voelde hernieuwde (draag- en veer)kracht om wat er op mijn pad komt tegemoet te kunnen treden.

In mijn wezen geraakt door bewustwording via het lichaam en de inzichten die me dat bracht, voelde ik me enorm geïnspireerd om het eigene van  lichaamsgerichte therapie nader te onderzoeken en bestuderen. ÉN om zelf als lichaamsgericht therapeut mensen te begeleiden. Al gauw kwam daar als vanzelf systemisch werk/ familieopstellingen bij. 

Steeds weer vind ik het fascinerend om te merken hoe helend het is als de wijsheid van het lichaam de ruimte (her)krijgt. Wat vrij kan komen wanneer je je kunt verbinden met wat en wie je in wezen bent, in al je facetten. Graag wil ik je de mogelijkheid geven om te ervaren hoe helend de kracht van aandacht voor jezelf is. Om meer en meer bij jezelf te komen, op jouw plek, in je element. Om op adem te komen, je balans te hervinden, en vanuit een innerlijk weten wat goed voor je is op eigen kracht verder te kunnen.  

Relevante opleidingen:
- Jaaropleiding Familieopstellingen; Elmer Hendrix | Instituut voor Systemische werk
- Systemisch werk via het lichaam, Connie van der Arend, Ilma Trip e.a. | Het Roepen van de Ziel, aantal modules
- Jaaropleiding Focusing & Lichaamswerk, Esther Wijs | HOLOS Academie
- Masterclass Trauma & Regulatie | Upledger Instituut Nederland
- Opleiding Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies, Corinne de Graaf | Rouwen met compassie
- Massagetherapie | HOLOS Academie ; Specialisatieopleiding Massagetherapie bij Kanker | IMBK
- Reiki I en II  | Nederlofcentrum/Reiki Instituut Amsterdam
- Basistraining Coachend leiderschap - School voor coaching
 

Ik ben lid van Holosnetwerk voor massagetherapeuten (beroepsorganisatie), en ik sta ingeschreven bij het NIBIG.