Focusing

INNERLIJK LUISTEREN


Wanneer je focust geef je aandacht aan iets van binnen waarvan je kunt voelen dat het hoort bij iets wezenlijks in je leven. Zoals je bijvoorbeeld aan een ontmoeting een aanhoudend onrustig onbestemd gevoel in je buik kunt overhouden.

Focusing helpt je om dingen die om aandacht vragen in jou te benaderen via je lichaam, waardoor je er naar kunt kijken en luisteren. Er bij kunt zijn, én blijven. Als je vol aandacht en met een benieuwde blik bij dat voelbare ‘iets’ stilstaat, zonder oordeel en haast voor een oplossing, krijgt het de kans om zich te ontvouwen. En om jou zijn eigen verhaal te vertellen. Zo word je duidelijk waar het echt over gaat.

Door bewust je aandacht te richten op je lichaam en de intelligentie van je binnenwereld, ontstaat ruimte om je te kunnen verhouden tot wat er is. Het brengt je inzicht en voelbare richting voor verandering.Focusing is een methode/ vaardigheid die je je onder begeleiding stap voor stap eigen kunt maken en die je op allerlei momenten en in allerlei situaties in je leven kan inzetten. Focussend begeleiden maakt wezenlijk en integraal onderdeel uit van mijn manier van werken.