Massagetherapie

D E   K R A C H T   V A N   A A N D A C H T

....VAN BEWUSTE AANDACHTEen lichaam laat zich alleen voelen in het nu. Het laat je zonder oordeel weten hoe het met je is en wat aandacht nodig heeft.

Massage geef ik in alle rust en met volle aandacht. Zodat jij echt de tijd krijgt om te voelen en ervaren hoe het met je is en wat aandacht behoeft. Massage nodigt je uit daar bewust bij stil te staan.

Vaak neigen we er toe om spanning, vermoeidheid, pijn of ziekte weg te willen hebben. En om wat we als goed of aangenaam ervaren, uit alle macht vast te willen houden. Niets menselijks is ons vreemd....  en tegelijk is dit ook een houding die voor verkramping zorgt. Door op een andere manier contact te maken met wat zich voelen laat, kan er ruimte ontstaan voor ontspanning en inzicht in wat er echt in je leeft. Wat vast is komen te zitten kan zich dan weer ontvouwen. Dat geeft ruimte voor herstel van balans en vitaliteit in lichaam, geest en hoe je in het leven staat.

Als je stopt met te willen dat dingen anders zijn dan ze zijn, geef je jezelf ruimte voor transformatie. Dat is waar een holistische massage toe uitnodigt: je laten ervaren wat er gebeurt als je met onverdeelde aandacht kunt zijn bij wat aandacht van jou behoeft.     > Lees meer over holistische Visie....

Holistische massage is met haar therapeutische werking een waardevolle aanvullende (ook wel genoemd: complementaire) behandeling op reguliere geneeskundige behandelingen.


WERKWIJZE

Een massagebehandeling duurt 75 minuten. Deze begint altijd met een kort gesprek waarin we stilstaan bij hoe jij je voelt en wat je graag zou willen, zodat ik een helemaal op jouw behoefte en wensen afgestemde massage kan geven. Soms ligt de nadruk meer op massage en bewustwording en soms vraagt jouw behoefte om een massage, waarbij het accent meer ligt op heling en ontspanning dan op bewustwording. De massage duurt ongeveer een uur. Daarna hebben we nog even de tijd om als je dat wilt, ervaringen uit te wisselen. 
Je kunt afspreken voor een enkele massagebehandeling. Bij het dieper werken aan iets wat aandacht behoeft, zijn vaak meerdere sessies gewenst. Dit bekijken we per keer.
Bij de eerste behandeling doen we een intake, de afspraak zal dan in totaal zo'n 90 minuten duren.

In de  behandelingen maak ik gebruik van verschillende vormen van massage en lichaamswerk: energetische (ook wel ‘haptische’) massage, klassieke massage, voetreflexmassage en bindweefselmassage, chakramassage, focusing, alsook reiki.     
> Lees meer over verschillende vormen van massage en lichaamswerk


Jouw behoefte regisseert, die leidt.
De massage geef ik, ik luister mee en begeleid. En jij geniet jouw massage en alle aandacht voor jezelf!


>   A F S P R A A K    M A K E N
De werking van een massage beperkt zich meestal niet tot de duur van de behandeling. Vroeger of later maakt deze wellicht iets in je los. Hierover mag je altijd met me delen & mailen.


  AFSPRAAK MAKEN