Massagevormen & Reiki

VORMEN VAN MASSAGE EN LICHAAMSWERKMASSAGEVORMEN 

Bij MASSAGE worden spieren en andere weefsels uitgenodigd zich te ontspannen, ze raken beter doorbloed. Er komt ruimte voor herstel van onbalans en vitaliteit. Als je met onverdeelde aandacht bij jezelf kunt zijn, geeft dat ruimte, niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk.

KLASSIEKE MASSAGE
Deze richt zich met name op de huid, spieren en bindweefsel. Deze massage beïnvloedt bloedcirculatie, spierspanning en verbetert de stofwisseling in het lichaam.
Klassieke massage kan je ondersteunen bij bewustwording van spanning en ontspanning in het lichaam.

ENERGETISCHE, ook wel 'HAPTISCHE' MASSAGE
Deze massagevorm richt zich op de energie in het lichaam. Wanneer de energie ongehinderd kan stromen ervaar je balans en gezondheid, dat je je 'lekker in je vel' voelt. Is jouw balans verstoord dan is de energiebeweging verstoord/ geblokkeerd en de signalen zijn voelbaar in je lichaam. Dit is een zachte en rustige massage, waarbij de richting van de massage richting de aarde, je voeten (jouw aarding) is.
Haptische massage geeft je de gelegenheid om je aandacht bij de verschillende sensaties in het lichaam te houden en deze te volgen.

BINDWEEFSELMASSAGE
Bij deze massagevorm wordt de huid opgepakt en in verschillende richtingen gerold. 
Doordat de huid letterlijk wordt opgetild en in beweging gebracht, ondersteunt bindweefselmassage het kunnen ervaren van wat er 'onderhuids', op een dieperliggend niveau, speelt.

VOETZONEREFLEXMASSAGE
Deze massagevorm maakt gebruik van het gegeven dat zich op de voeten reflexzones bevinden die corresponderen met lichaamsdelen, spieren en organen. Op deze wijze weerspiegelen de voeten wat zich in het lichaam en in jou afspeelt. En andersom: voetmassage heeft ook invloed op jou als totaliteit. 
Een voetmassage zorgt ervoor dat je je meer bewust kunt worden van je voeten en je je letterlijk meer geaard kunt voelen.

CHAKRAMASSAGE
Door rustige massagegrepen op de gebieden van de chakra's, word je uitgenodigd jouw chakragebieden met aandacht te ervaren. Zo kun je je bewust worden van de energie in de door de chakra's vertegenwoordigende levensgebieden. Niet alleen van de energie in de chakra's afzonderlijk maar ook van de mate en de aard van de energiestroom tussen de chakra's onderling.

FOCUSING

Focusing is een proces van innerlijk luisteren naar wat je lijf je laat voelen, wat je lijf je aanreikt. Daarin kan ik je als therapeut begeleiden.
Dit kan bijvoorbeeld gaan over een bepaald onderwerp of thema, een vraag, een keuze, een onbestemd gevoel, iets dat steeds terugkomt (een patroon), etcetera. Door zonder oordeel en zonder een richting te geven bij een lichamelijk ervaren gevoel nodig je delen in jou die om wat voor reden dan ook wat minder aandacht kunnen krijgen uit weer te integreren, de ruimte te geven in jou die ze behoeven, die jij behoeft. Wat focusing mij steeds weer laat zien: het helpt je om je optimaler te verhouden tot wat je tegenkomt in je leven, met jezelf, in je relaties, als kind, ouder, partner, in je werk. En te ervaren dat er steeds een mogelijkheid van je kunnen verhouden tot is.

Het lichaam wil voortdurend de oorspronkelijke manier van leven, de zogenaamde ‘Living forward’ energie terugvinden. “Dat is waar we werkelijk naar op zoek zijn: de energie en de manier van leven die er de hele tijd hadden moeten zijn, en niet de oorzaken waardoor het is blijven steken.” (Eugene Gendlin – grondlegger van Focusing)REIKI

REIKI zorgt ervoor dat jouw natuurlijke energie weer vrijer kan stromen. Dit stimuleert het zelfhelende vermogen van jouw systeem en brengt balans voor lichaam en geest. 

Reiki is een uit Japan afkomstige geneeswijze. Rei staat voor universeel en ki voor energie en kracht. 

Reiki is een energetische behandelingvorm die zich richt op de energie die we van nature hebben om te leven, om gezond te blijven en om ons te kunnen ontwikkelen. Wanneer de levensenergie niet optimaal door ons heen kan stromen, spreken we van een blokkade. We komen ergens vitale energie tekort. Soms voelt dat letterlijk zo, je voelt je moe en ‘laag in je energie’. En soms komt het tot uitdrukking in een fysieke en/of geestelijke klacht.

Reiki brengt rust en harmonie in je systeem. Blokkades verzachten, je energie kan zich weer vrijer bewegen. Het herstelt het zelfgenezend vermogen van je lichaam, je komt in je kracht.
Reiki is een liefdevolle helingsmethode die werkt op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel. Op het moment dat je reiki toepast, doet ze haar werk op ieder van de niveaus of een combinatie ervan. Het doet van moment tot moment wat nodig is en wat jij aankunt. Je lichaam is wijs.

Als een kind valt en zijn knie bezeert, leggen we onze hand(en) op die knie. Als iemand verdrietig is, leggen we een troostende hand op zijn schouder. De kracht van het opleggen van handen kennen we allemaal. Een reikibehandelaar is een actieve beoefenaar en opgeleid in het doorgeven van energie middels het opleggen van handen, waardoor de werkzaamheid van zijn behandeling sterk en doeltreffend is.
Als ik Reiki geef werk ik in alle rust met de energiebanen in je lichaam. Reiki geef ik door mijn handen zacht te laten rusten op verschillende plekken op je hoofd, buik en/of rug.